Ako obmedziť skrytý tuk, o ktorom ani neviete, že ho konzumujete? Ak sa budete držať týchto rád, prijímať ho budete čo najmenej a budete oveľa zdravší.
- Nenatierajte si na chlieb a pečivo maslo, plnotučný margarín alebo tavený syr
Alebo aspoň nie tak nahrubo, že vám chlieb vždy spadne natretou stranou na zem
- Nekonzumujte vyprážané, fritované a v tuku pečené potraviny
- Nekonzumujte alebo vo svojom jedálnom lístku výrazne obmedzte údeniny,
Ale aj mäsové konzervy, tučné mliečne výrobky, polotovary a mrazené jedlá, ktoré obsahujú veľké množstvo syra, smotany, plnotučného sušeného mlieka, vajíčka a sušené vajíčka.
- Nejedzte medzi jedlami sladkosti s obsahom tuku:
Napolitánky, dobošky, „čokoládové“ a krémové tyčinky, nekvalitné mliečne čokolády, keksy z bielej múky, koláče z lístkového a lineckého cesta a pod.
- Prestaňte piecť koláče a zákusky plnené tukom a nadstavovaným krémom
Vymeňte svoje staré recepty za modernejšie a zdravšie.
- Zmeňte niektoré stereotypy pri varení
Používajte menej tuku do receptov, pri varení ryže a cestovín nepoužívajte žiadny tuk, namiesto mastenia plechu použite kvalitný papier na pečenie, namiesto eidamu a podobných tvrdých syrov použite parmezán (na jeho výraznejšiu chuť stačí použiť menšie množstvo) a pod.
- Nekupujte a nepoužívajte pochutiny typu: majonéza, tatárska omáčka, omáčky a dressingy na vaječnom alebo smotanovom základe.
- Odúčajte sa túžbe po vyprážanom, fritovanom, premastenom a presolenom jedle
Život má oveľa viac chutí a je najvyšší čas, aby ste ich začali objavovať
Čítajte tiež: Jete na raňajky stále to isté? Prekvapivý fakt o tom, či je to správne!